50 dkg lencse
4 db nagy sárgarépa
2 nagy fej vöröshagyma
1 közepes fej fokhagyma
1-2 evőkanál mustár
2 evőkanál olívaolaj
só
bors
Elkészítés
A lencsét beáztatjuk 1-2 órára, majd a karikákra vagy apró kockákra vágott sárgarépával együtt feltesszük főni annyi sós vízben, hogy bőven ellepje a zöldségeket. Közben olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Ha megpuhultak a zöldségek, leöntjük a felesleges főzővizet, és hozzákeverjük a megdinsztelt vörös- és fokhagymát (olajjal együtt). Belekeverjük a mustárt, borsozzuk, ha szükséges utánasózzuk. Alaposan elkeverjük, majd krumplinyomóval jól áttörjük az egész keveréket. Befőttesüvegekbe töltjük, és mehet a hűtőbe. Jó étvágyat kívánok!
Megjegyzés
Ha valaki jobban szereti a krémesebb állagot, krumplinyomó helyett használjon turmixgépet.