2014. június 21., szombat

Hagymaleves

Hozzávalók

10 közepes fej vöröshagyma
4 liter húsleves
20 dkg trappista sajt
5 szelet kenyér
1/4 kocka Rama
3-4 evőkanál liszt

őrölt fehér bors

Elkészítés

A hagymát vékony karikákra vágjuk, a margarinon megpároljuk, rászórjuk a lisztet, majd 1-2 percig hagyjuk még párolódni. Felöntjük a húslevessel, sózzuk, borsozzuk, és 10 percig, közepesnél alacsonyabb lángon főzzük. Pirított kenyérkockával tálaljuk, a tetejére sajtot reszelünk. 


Megjegyzés

Ennyi hozzávalóból egy héttagú családnak elegendő mennyiség készül, és még repetázni is lehet belőle. :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...