2014. március 26., szerda

Dilemma

Most, hogy jöhetnének a kecskék, egy kicsit elbizonytalanodtam. Nem a kecsketartás miatt, dehogyis. Alig várom már, hogy gyarapodjon az állatállományunk. A bizonytalanságom okozója a túlzott álmodozásra való hajlamom. :) Az történt ugyanis, hogy az állatok (kecske, tyúk, fürj, nyúl stb) részére készített helyen egyszer csak egy gyönyörű fűszerkert jelent meg. A virágokkal telefuttatott kisházban pihentek a kerti szerszámaim, volt benne egy kis asztal, ahol a palántázást intéztem... nem is részletezem tovább. A kert (vagyis a leendő baromfiudvar :)) tele volt ültetve fűszerekkel, gyógynövényekkel, a kerítésen bab, borsó és uborka futott... Egyszerűen gyönyörű volt.

A cserepeket oldalt leszedte a szél, de szerencsére nem lett bajuk, előbb-utóbb vissza is teszem őket. :) 
És mivel az idei terveim között szerepel egy fűszer- és gyógynövény (egyelőre) minikertészet létrehozása (lehet majd nálam mindenféle egészséges dolgot vásárolni :)), nem tudtam ezt a szép "látomást" elhessegetni magamtól. Ami a dolog mellett szól (vagyis amellett, hogy elhappoljam az állatok elől a helyet :)), az az, hogy a kisház és a baromfiudvar viszonylag közel van a házhoz, vagyis a látvány (és az esetleges "szagvány" :)) szempontjából mindenképpen szerencsésebb lenne inkább egy kis (és gyönyörű :)) fűszerkertet létrehozni itt. Jaj, de szépen meg tudnám csinálni... :) 
Ami a dolog hátránya, hogy így várnom kéne az állatbeszerzésekkel, mivel újra el kéne kezdenem helyet készíttetni nekik... Az új baromfiudvart a kert végében gondoltam megépíttetni: 


Ezt a részt - egyelőre - nem használjuk ki, mondhatni parlagon hever: 



Nagy előnye, hogy a szomszéd házaktól elég távol esik. Nagy hátránya, hogy a mi házunktól is elég távol esik. :) 


Vagyis télen, hajnalban, sötétben (esetleg térdig érő hóban) egy élmény lesz az etetés. :) Mindenesetre kimértem itt egy 12 x 10,5 méteres részt, és kiszámolom, hogy hány akácoszlop, mennyi drótháló, egyebek szükségesek a terület elkerítéséhez. 
Szóval, most ezen gondolkozom. Hogy mi legyen. Sietnem kell, mert ha úgy döntök, hogy fűszerkert lesz a kisház udvarából, akkor gyorsan fel kell ásnom, és neki kell állnom a magvetésnek, ültetésnek. Nagy dilemma... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...