2013. november 23., szombat

Frankfurti leves

Hozzávalók

1 nagyobb fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
8 közepes krumpli 
1/2 fej kínai kel
petrezselyem
3 pár virsli
fehér bors
majoranna
olaj
liszt

Elkészítés

A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk az áttört fokhagymát és az apróra vágott krumplit. Sózzuk, megszórjuk fehér borssal és majorannával, majd hozzákeverjük a finomra vágott petrezselymet is, végül felengedjük vízzel. Amikor a krumpli félig megfőtt, hozzátesszük a csíkokra vágott kínai kelt. Amikor a krumpli is és a káposzta is készre főtt, beletesszük a karikákra vágott virslit. Olajból és lisztből rántást készítünk, belekeverünk egy pohár tejfölt, a rántást hozzáadjuk a leveshez, és még egyszer felforraljuk.

Megjegyzés

Egy nagy fazéknyi leves jön ki ennyi alapanyagból.
A petrezselymet célszerűbb tálalás előtt a levesbe szórni, hogy ne főjön ki belőle a vitamin.
A virslit helyettesítsük inkább valami egészségesebb húsfélével. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...