2013. július 19., péntek

Újra itthon!

Családi ok miatt néhány napot a fővárosban kellett töltenem. A kötelezettségek mellett azonban jutott egy kis idő aktív pihenésre is, például megnéztük a gyerekekkel a Gru 2 című animációs családi vígjátékot - ami nekem kifejezetten tetszett, sokat nevettünk rajta - és ellátogattunk az Állatkertbe is.
Az állatkerti sétáról képeket itt találtok.

No, és akkor térjünk vissza az én kis birodalmamhoz. Pénteken, kora délután hagytuk el Rózsa-kertet, és szerdán reggel érkeztünk haza. A következő látvány fogadott a kertben:

A fürtös paradicsom már engem is túlnőtt, körülbelül 180-183 cm magas lehet, és nem átallott az ablakrácsot karónak használni. Teljesen bebújt mögé. :) 


A rézvirág kinyílt, legalábbis nagy részük. Egyelőre két színben pompáznak, talán a még ki nem nyílottak között van más színű is.



A körömvirág is kinyílt, a ház előtt citromsárgán virít, a kerítés mellett pedig van egy narancssárga színű is, ami most kezdett szirmot bontani. Ha teljesen kinyílik, majd lefotózom.



A kis dzsungel. :) Jövőre azért szellősebben ültetek... :)



Az árnyékba tett rózsatövek szépen megeredtek, most már majdnem biztos, hogy nem csak egy-két tő marad meg. Majd megszámolom őket. Sajnálom, hogy az elején kint hagytam őket a napon. Most néhány tővel több lenne...



A paradicsom- és paprikatermés is alakul:



Rengeteg szilvánk lesz:




Tegnap összeszedtem a lehullott szilvát, aszalt szilva lesz belőle:


És a hátsó zöldséges is alakul. Növekszik a brokkoli, bimbós kel, karalábé, paprika, paradicsom. A paradicsom már virágzik is, sőt, az egyik tövön már termés is van.  Most már remélhetőleg lesz időm tovább ásni, és a július-augusztusban elvethető magok is hamar a helyükre kerülnek.

Olyan jó itthon lenni... Úgy hiányzott minden... :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...