2013. június 23., vasárnap

Felvágott helyett: májkrém házilag

Hozzávalók

1 kg csirkemáj
1 fej vöröshagyma
4 db tojás
1 nagy pohár tejföl
1 evőkanál mustár
zsír vagy olaj a sütéshez

őrölt fehérbors
pirospaprika
majoranna

Elkészítés

A vöröshagymát apróra vágjuk, és serpenyőben, egy kevés olajon vagy zsíron megdinszteljük. Hozzáadjuk a májat, és alaposan átsütjük. Ha szükséges, sütés közben egy icipici olajat vagy zsírt még tehetünk hozzá, hogy minimális szaft maradjon a végén. Ha megsült a máj, villával összetörjük, majd hozzákeverünk 4 egész főtt tojást, amit előtte szintén összetörünk villával. Az így kapott masszához hozzáadunk 1 evőkanál mustárt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával, majorannával, hozzáadjuk a tejfölt, még egyszer jó alaposan átkeverjük, és kész is. Vajas vagy tejfölös dobozokba töltjük, és mehet a hűtőbe. Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés

Aki jobban szereti a teljesen krémes állagot, az le is darálhatja a májat és a tojást. Én jobban szeretem, ha van mit rágni rajta. :)
Fenti mennyiségű hozzávalókból cca. 1 kg májkrémet kapunk. Árban nagyjából ugyanannyira jön ki, mintha vennénk 1 kg olcsóbb (esetleg középkategóriás) szalámit. Előnye, hogy az általunk készített májkrém egészséges, és csak az van benne, amit mi beleteszünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...